Dagboek Nestje Fenna

Donderdag 7 Maart vandaag zijn de pups alweer 6 weekjes, de pups groeien goed en spelen leuk met elkaar, vandaag hebben ze voor het eerst een snack als tussendoortje gehad, dat was smullen. Als de pups gaan eten dan blijft mama Fenna altijd in de buurt en houdt alles in de gaten.  Heb ook even een filmpje gemaakt tijdens het stofzuigen dat de pups gewoon blijven liggen.

 


Woensdag 6 Maart, gisteren hebben de pups voor het eerst een eigen voerbakje gekregen, nu krijgt elke pup een gelijke hoeveelheid eten.

Slapen doen ze in de meest gekke houding.

 

 

 


Maandag 4 Maart, vandaag was het een spannende dag want de puppy’s werden gechipt.

De pups hebben zich voorbeeldig gedragen tijdens het chippen en de DNA afname. Nu hebben ze officieel de kennelnaam FROM BAKERSHOUSE, stamboomnaam en chipnr.

Later deze week maak ik de stamboomnamen bekend.

De pups vermaken zich uitstekend en de ballenbak trekt steeds meer aandacht, en je kunt er heerlijk in slapen. Samen spelen gaat ook steeds ruiger en als je met een sok in de ren komt dan zetten ze er gelijk de tanden erin, pijnlijk!

 


Zondag 3 Maart vandaag hebben we de puppykopers voor de tweede keer op visite gehad. We hebben een leuke gezellige middag gehad en de puppy’s zijn goed geknuffeld en zijn later als een blok in slaap gevallen, fijn om te zien dat de pups straks zo welkom zijn bij de nieuwe baasjes, al zal het wel heel moeilijk worden om ze te moeten missen…..

Gisteren hebben de puppy’s een ballenbak en een tunnel gekregen om te spelen, ze moeten er nog wel aan wennen;-) maar komt vast goed.

Eten blijven altijd leuk om te zien en dan die staartjes helemaal omhoog, geweldig, de waterbak is ook nieuw al moeten nog wel aan het water wennen, waar ze af en toe paar likjes van nemen, dat smaakt toch heel anders dan eten;-)

 


Zaterdag 2 Maart, gisteren hebben de pups voor het eerst in de auto gezeten en we hebben  een klein rondje gereden, het ging super!

Mama Fenna mocht ook mee, zij mocht de weg wijzen.

a

Donderdag 28 Febr de pups zijn vandaag 5 weekjes. Het is echt leuk om te zien hoe ze alles ontdekken. Vandaag allemaal een keertje apart op de foto gezet.

Lichtblauw Teefje

Donkerblauw Reutje

Geel Teefje

Roze Teefje

Bruin Reutje

Rood Reutje

Oranje Teefje

Paars Teefje

Groen Teefje


Dinsdag 26 Febr gisteren en vandaag was het mooi weer en mochten de  puppy’s voor het eerst naar buiten, ze mochten lekker rondlopen in de tuin.

Ze hebben lekker in de tuin gesnuffeld en met elkaar gespeeld.


Zondag 24 febr. Gisteren hebben we de puppy’s echte halsbandjes omgedaan. De werpkist is er ook al een paar dagen eruit de puppy’s hebben nu nog meer ruimte om te spelen.

De pups hebben steeds meer aandacht voor speelgoed en voor elkaar, maar als mama Fenna eraan komt dan lopen ze gelijk achter haar aan.

 


Zaterdag 23 Febr. De puppy’s groeien hard.

Als de puppy’s eten dan houdt mama Fenna alles in de gaten.

Na het eten gaan de puppy’s elkaar wassen en mama Fenna helpt dan ook mee.


Donderdag 21 Febr. de pups zijn nu 4 weekjes, het zijn nu al echte kleine hondjes met soms heel veel lawaai;-), vooral als ze honger hebben.

Ze houden heel veel van knuffelen en andere mensen vinden ze nu al geweldig. Ze spelen en stoeien al steeds vaker met elkaar.

Plasjes en poepjes gaan steeds vaker op de krant of het matje.

We  hebben gisteren de werpkist eruit gehaald, nu hebben de pups en Fenna nog meer ruimte om te lopen en te spelen.


Dinsdag 19 febr. Wat gaat het nu snel met de pups, gisteren liepen de pups al een stukje.  De Pups beginnen nu steeds meer alles te ontdekken.

Alle speelgoed wordt nu een beetje bekeken en soms is het wel heel interessant dat ze er mee gaan spelen, ook vinden de pups met elkaar stoeien, wel een leuke bezigheid.


Zondag 17 Febr. De pups zijn nu echte hondjes aan het worden, ze spelen al een beetje met elkaar en lopen al klein stukje.

We hebben om de werpkist een omheining gemaakt want de pups lopen/kruipen nu de werpkist al uit.

Ook hebben we dit weekend al puppykopers op visite gehad en wat een leuke en enthousiaste baasjes allemaal, weet zeker dat de pups een liefdevolle huis krijgen.

Pups zijn op de foto’s drie weekjes.

Teefje Wit

Reutje Bruin

Teefje Geel

Teefje Groen

Reutje Blauw

Teefje Oranje

Reutje Rood

Teefje Lichtblauw

Teefje Paars

 

 


Vrijdag 15 Febr.2019 inmiddels zijn de puppy’s al 3 weekjes, en wat worden ze leuk en ze groeien allemaal goed.

Bedankt allemaal voor jullie felicitaties voor Fenna’s verjaardag en wat is ze verwend.

Ze spelen met elkaar en met de pluche beestjes en speelgoed ontdekken ze, zo grappig gezicht als ze er tegen aan gaan liggen slapen. Ze kunnen ook al de flatcoathouding slapen;-)

In de werpkist hebben we een matje en een krantje gelegd voor de plasjes en poepjes en inmiddels weten de puppy’s soms de weg al te vinden, zo knap en trots op ze.

De pups weten de weg naar eten altijd te vinden, ook als mama Fenna staat en/of zit dan komen ze gelijk weer eten.

Mama Fenna blijft ze de hele dag in de gaten houden, wat een topmoedertje.


Dinsdag 12 Febr. 2019 vandaag is onze Lieve, mooie, ondeugende Fenna, de trotse moeder van 9 puppies🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾 is vandaag 4 jaar geworden🥰❤️🐾🎉🎉🎉wat zijn we blij en trots op haar. Ze heeft ons een prachtige nestje gegeven en we genieten elke dag van haar en haar prachtige puppies.
🥰🐾❤️🐾


Maandag 11 Febr. vandaag hebben we de Puppies voor het eerst pap gegeven, wat hebben we gelachen om die ondeugende puppies en die lieve mama Fenna, want die vond de pap ook wel heel erg lekker.

Gelukkig mocht ze de laatste restjes opeten en de pups lekker schoon likken.


Zondag 10 Febr. met de pups gaat het goed, qua gewicht groeien ze goed en ze hebben allemaal de oogjes open,maar ze zien nog niet zo heel duidelijk.

Ze zijn nu iets ouder dan twee weekjes, en heb ze allemaal weer apart op de foto gezet, best lastig want sommige hadden net hun buikje vol gegeten en willen een ding slapen 😉

Lekker slapen onder toeziend oog van mama Fenna

Teefje Geel

Teefje Groen

Teefje Paars

Teefje Oranje

Teefje Wit

Teefje Lichtblauw

Reutje Bruin

Reutje Donkerblauw

Reutje Rood


Vrijdag 8 Febr. 2019 de pups waren gisteren alweer twee weekjes, wat gaat dat hard, ze doen het allemaal goed, ze groeien en de oogjes gaan steeds verder open.

Ook het kruipen lopen gaan de pups door de werpkist, prachtig wat een mooi gezicht, het beginnen nu elke dag meer hondjes te worden.

Mama Fenna is nog steeds een topmoedertje wat is ze zorgzaam voor haar pups, zo liefdevol hoe ze met ze omgaat.


Woensdag 6 Febr 2019, de pups komen nu al kruipend bijna lopend naar mama Fenna.
Wat gaat het snel,de puppy’s groeien hard, ook gaan de oogjes iets verder open.


Dinsdag 5 Feb. 2019 Jaaaa, paar puppy’s beginnen de oogjes open te krijgen, wauw wat is dat mooi om dat te zien.

Ze zien nog wel wazig en duurt wel 2 tot 3 dagen voordat ze helemaal goed kunnen zien, maar het is zoo leuk die kleine spleetjes, ze beginnen steeds meer op een klein flatcoat te lijken.

Fenna vind het nu zelf ook weer leuk om geknuffeld te worden en gaat alweer op schoot zitten.

Nog een filmpje gemaakt van vanmorgen dat de puppy’s bij mama Fenna eten en terwijl ze eten worden ze netjes schoongemaakt. Wat is ze toch een supermama.

Na het eten gaan ze allemaal lekker tegen elkaar aan liggen en vallen ze in slaap.


Maandag 4 Febr. 2019 de puppy’s groeien hard en ze worden steeds actiever. Ze kruipen al in de werpkist rond, en ze reageren gelijk als mama Fenna in de werpkist komt.

Ze groeien allemaal goed, door ze elke dag te wegen kunnen we ze goed in de gaten houden als er eentje minder drinkt, dan leggen we deze vaker aan de melkbar bij mama Fenna.

Nadat de buikjes vol zijn, gaan ze allemaal heerlijk slapen.

Vanmorgen moest er weer gewogen worden en Fenna bedacht zich geen moment en ging gelijk in de bak zitten, waar nadat de pups zijn gewogen zolang in gelegd worden.

Zo nu moeten jullie mij eerst even knuffelen 😉

 

Na een schone werpkist en buikjes allemaal vol gegeten, nieuwe bandjes om, nu weer lekker slapen.


Zaterdag 2 Febr 2019 vandaag hebben we de pups allemaal apart op de foto gezet, ook om jullie te laten zien welke kleurtjes de reutjes en de teefjes hebben.  De pups zijn nu 9 dagen, we genieten volop van lieve mama Fenna en de puppies. Vanaf dag 9 tot ongeveer 14 dagen gaan nu de oogjes en oortjes open.

Rood Reutje

Bruin Reutje

Donkerblauw Reutje

Lichtblauw Teefje

Wit Teefje

Paars Teefje

Oranje Teefje

 

Geel Teefje

Groen Teefje


Vandaag donderdag 31 Januari 2019 hebben voor het eerst de pups nageltjes geknipt, dit is omdat de pups zich afzetten met de pootjes bij het drinken van melk bij Fenna, hierdoor kan de huid beschadigingen.

Ook hebben we de pups weer gewogen en ze zijn bijna verdubbeld qua gewicht bij de geboorte.

Als alles weer schoon is, laat mama Fenna de pups hun buikje vol eten en vallen daarna allemaal heerlijk tegen elkaar in slaap.

    


Gisteren hebben we de stambomennamen ingediend bij Raad van Beheer, zodra de namen goed zijn gekeurd zal ik dit bekend maken op de site. De FRC op de hoogte gebracht dat de pups geboren zijn.

FRC heeft gelijk de site aangepast, vol trots zit ik achter mijn computer wat een kanjer is Fenna🐾zoveel pups en alle pups zijn al voorzien van nieuwe baasjes❤️🐾🍀.

Vanmorgen weer de dagelijkse dingetjes gedaan. Werpkist verschonen en de pups wegen en nieuwe id koortjes om.

Fenna zit vol trots naar alles te kijken wat er met de pups gebeurd, ze houdt alles goed in de gaten, wat een Supermama 🥰🐾

 

Als alles weer klaar is dan gaat ze snel de werpkist in om de pups weer te voeden, en kijkt ze ons aan met een liefdevolle blik.  

 


Vandaag  28 Jan 2019 alweer vier dagen geleden dat de pups zijn geboren. Puppy’s zijn zo bijzonder mooi en Fenna is een echte zorgzame en trotse moeder, en wat ben ik trots op haar.

De pups groeien echt goed, ze kruipen al een beetje rond in de werpkist, ze weten gelijk waar Fenna is en dan is het dringen bij de melkbar.


Na een lange dag en nacht zijn op donderdag 24 januari de puppy’s geboren.

De eerste pup om half negen, en de laatste pas om half vijf s ’middags.

3 Reutjes en 6 Teefjes, wat een mooie verdeling en aantal.

Fenna is heel zorgzaam en lief voor de pups, en ze komt alleen de werpkist uit voor een plasje en een poepje, daarna wil ze gelijk terug naar haar kindjes.

Na de volgende dag allemaal een beetje bij gekomen te zijn, kwamen de buurtjes onze tuin versieren, met als grote verrassing een ooievaar in de tuin.

Dank jullie wel hiervoor, prachtig!

Gisteren hebben we de toekomstige baasjes gebeld en blij gemaakt met het goede nieuws dat ze in aanmerking komen voor een pup van Fenna.

Allemaal hart verwarmde reacties en ik weet zeker dat deze pups straks bij deze baasjes een goed thuis zullen hebben.

Helaas hebben we ook een paar mensen die op de lijst stonden moeten teleurstellen, maar het is niet anders, de natuur beslist.

Dank jullie wel allemaal voor de vele lieve berichtjes, telefoontjes en kaartjes, we vinden het geweldig dat jullie zo met ons meeleven.