Pups

We verwachten rond 16 Okt 2023 een nestje van Zara.

Ben je op zoek naar een Flatcoat pup? Neem dan contact met ons op.

aline@frombakershouse.nl

Tel: 06-48460186

Zara als pup.

Fenna met alle pups.

Zara is gedekt door Collin. 

Dit weekend is progesteron getest bij Zara en het was zo hard aan het stijgen, dat Zara gedekt kon worden. 

We zijn begin van deze week ’s avonds naar Zuidwolde ( daar woont Collin) gereden en hebben Collin ontmoet en het was liefde op het eerste gezicht, Zara liet alles toe en de dekking is prima verlopen.

We gaan over vier weekjes een echo laten maken bij de dierenarts om te kijken,

of dat we half oktober 2023 een mooi nestje Flatcoat puppy’s mogen verwelkomen.

Nu maar duimen dat alles gelukt is.

 

Ben je op zoek naar een Flatcoat pup? Neem dan contact met ons op.

aline@frombakershouse.nl

Tel: 06-48460186

———-

24 Januari 2019 is het eerste nestje From Bakershouse geboren.

Fenna is een lieve hond, enthousiast, sociaal, stabiel en aanhankelijk en baasgericht. Werken doet ze met veel snelheid en plezier.

Papa Smoke is een hele knappe en enthousiaste hond met een stabiel en rustig karakter, een superfijne hond die makkelijk in de omgang is.

We verwachten enthousiaste, werklustige en makkelijk trainbare pups met goed contact hond-baas. Er zullen alleen zwarte pups geboren worden.

Zowel Fenna  als Smoke voldoen voor mij aan het uiterlijke plaatje, en ook qua karakter is dit een perfecte match.
Beide hebben ze een heel lief karakter, zijn erg aanhankelijk en houden van knuffelen maar in het veld hebben ze enorme werklust.
Beide hebben ze “will to please” dit wilt zeggen dat ze graag voor hun baas werken en graag als team opdrachten uitvoeren. Er zijn veel jachthonden die van apporteren houden maar dan uiteindelijk de dummy of het wild liever voor zichzelf houden en niet graag komen afgeven. Een hond met veel “will to please” komt je dit aanbieden omdat hij het met je wilt delen. Ook vinden ze het fijn om opdrachten voor je uit te voeren en als team bezig te zijn. Je moet als team op elkaar kunnen vertrouwen en kunnen samenwerken.

Ons fokplan is goed gekeurd door onze rasvereniging FRC waar we lid van zijn.

We voldoen ruimschoots aan de gestelde eisen voor werk, gezondheid en show.

Beide ouders zijn bejaagd.


De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien en worden zo goed mogelijk gesocialiseerd (harde geluiden, stofzuiger, vreemde voorwerpen, mensen van alle leeftijden, etc.). Als ze hun eerste enting hebben gehad, gaan we regelmatig met de pups op stap. Zo zullen ze alvast wennen aan autorijden, maar ook aan verschillende omgevingen en andere huisdieren.

De volle 8 weken is er altijd iemand thuis om de pups in de gaten te houden. Onze pups krijgen op een leeftijd van ongeveer 7 weken een puppytest van de FRC waarna in een overleg tussen ons en de nieuwe baasjes de pups toegewezen worden. Op een leeftijd van 8 weken mogen de pups opgehaald worden door de nieuwe baasjes.

Rond de 4-6 weken worden de pups gechipt.

De pups worden ontwormd op een leeftijd van 2-3 weken, 4-5 weken en 6-7 weken. Tevens zal er in overleg met de nieuwe eigenaren een keuze gemaakt worden voor het standaard inentschema of een titerbepaling. Wij respecteren hierin ieder zijn mening.

We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.

Wij voelen ons, ook na de plaatsing, nog steeds verantwoordelijk voor het welzijn van de pups en horen graag af en toe eens hoe het gaat.

Tijdens vakanties is het mogelijk om hem of haar bij ons te brengen voor opvang als de agenda dit toelaat.