Dagboek Nestje Zara

Maandag 20 November 2023

Oma Fenna vermaakt zich prima met de Puppy’s, ze geniet volop.

 

Zondag 12 November 2023

Gisteren hebben de puppy’s voor het eerst Brinta gegeten, ze vinden het best lekker maar als Zara in de buurt is gaan ze ook nog heel graag naar Zara’s melkbar.

De tandjes van puppy’s beginnen nu door te komen, dus de komende dagen gaan we het eten bij Zara langzaam afbouwen.

Zaterdag 11 November 2023

Met de puppy’s gaat het goed,ze groeien hard en zijn steeds meer aan het bewegen en alles aan het verkennen.

Wie is nu onze echte Mama?

 

We hebben vandaag de werpkist weg gedaan en nu hebben ze mooi de ruimte om met alle speelgoed en met Fenna en Zara en de broertje te spelen.

Vanmiddag hebben de puppy’s geitenmelk gehad, het was wel even wennen, maar ze hadden snel de smaak te pakken.

De bak was in mum van tijd leeg.

En daarna lagen ze lekker te slapen,

want later in de middag hebben we de puppykopers op visite gekregen.

En nu moe maar voldaan gaan ze lekker tegen elkaar aan slapen.

Donderdag 2 November 2023

Gelukkig heb ik gisteren de nageltjes van de boys geknipt want vandaag gingen ze flink tekeer tijdens het voeden.

Zara krijgt vaak hulp van mama Fenna en ook deze keer kwam ze helpen, maar de pups blijft het proberen maar er komt echt helemaal niks uit de tepels van Fenna, hahaha.

Ook hebben we de stamboomnamen van de Pups:

Blauw = From Bakershouse Bruce

Oranje = From Bakershouse Boris

Rood = From Bakershouse Bikkel

Bikkel

 

Boris

Bruce

 

 

Zaterdag 28 Okt 2023

We hebben gisteren de anti doodligstang eruit gemaakt, want de puppy’s zaten elke keer vast tussen, verder gaat alles goed met de boys ze eten goed en groeien hard, wat ben ik trots op Zara.

Soms is Zara zo met de puppy’s bezig, het schoonpoetsen van de pups. dat ze helemaal vergeet om te eten en dan geven we haar eten in de werpkist, daar maakt ze vaak handig gebruik van. Ze mag ook lekker verwend worden wat ze heeft een topprestatie geleverd.

Vandaag doen de puppy’s de eerste stapjes zo leuk om te zien, dat vallen en weer opstaan, wat gaat de tijd snel.

 

Dinsdag 24 Okt 2023

Vandaag zijn de pups alweer een week, wat gaat de tijd snel, en wat groeien de boys, ze doen het super.

Moeder Zara doet alles zo lief en zorgzaam, wat is het ook een Toppertje. Oma Fenna komt ook vaak kijken hoe het allemaal gaat, het is zoo genieten.

 

 

Woensdag 18 okt 2023:

Hoi allemaal,  gisteren dinsdag 17 Okt 2023 is Zara bevallen van drie prachtige gezonde zwarte reutjes🥰🐾🐾🐾💙💙💙

Helaas zijn er ook 3 zwarte reutjes levenloos ter wereld gekomen😢😢😢🐾🐾🐾❤️❤️❤️💫💫💫

Gelukkig gaat alles goed met Zara 👍🐾🍀❤️

Nu gaan we genieten van onze oma Fenna en moeder Zara en onze mooie drieling 🐾🐾🐾❤️🥰

We hadden gehoopt op een grotere nest, helaas is de natuur soms heel erg wreed 😢😢 en hebben nu veel mensen moeten teleurstellen.

Mamma Zara samen met haar drieling, ze was nog zo moe van haar bevalling🥰🐾Maar we zijn supertrots op haar, hoe ze alles heeft gedaan🥰😢❤️🐾👍.

Zara vanmorgen helemaal weer fit🥰🥰🐾🐾🐾🐾

Zondag 15 Okt 2023:

Met Zara gaat het goed, ze slaapt wel wat meer en zoekt haar rust wel op. Vanmorgen had ze niet veel zin in eten, dus misschien is ze wel aan het voorbereiden..

Verder is de temperatuur nog steeds stabiel.

Oooo wat zijn we nieuwsgierig naar de puppy’s, zo benieuwd naar de bruine en zwarte puppy’s en natuurlijk hoeveel het er zijn.

Vanmiddag heeft Zara nog lekker genoten van het zonnetje in de tuin, haar hondenzusje Pippi is ook nog even bij haar op visite geweest.

In het filmpje is het te zien dat de puppy’s behoorlijk bewegelijk zijn, zo mooi gezicht dat je een pup kunt zien bewegen in Zara’s buikje🥰

Ook is ons neefje Mason er geweest en heeft even het speelgoed voor de puppy’s uitgeprobeerd en goedgekeurd.

Vrijdag 13 Okt 2023:

Alles is nog steeds rustig.

Gisteravond was Zara wel een beetje onrustig en vanmorgen had ze geen zin om te eten ook begint ze nestdrang te krijgen, de kleden in de werpkist krabt ze dan ook lekker door elkaar.

Temperaturen doen we elke dag een paar keer, en blijft nog steeds stabiel.


Woensdag 11 Okt 2023:

We hebben een paar foto’s van Zara gemaakt om te laten zien hoe mooi haar buikje gegroeid is.

Verder is alles rustig en gaat het goed met Zara.

Dinsdag 10 Okt 2023:

Het is heel spannend!

Zara groeit en groeit, ze heeft zo’n mooie bolle buik en als je er een hand op legt dan voel je soms de puppy’s bewegen, zo geweldig is dit weer om mee te maken,

We zijn al een paar dagen bezig om te temperaturen, maar alles blijft nog stabiel.

De wandelingen zijn kort, maar elke dag maken we nog wel een grote wandeling en dan gaat Zara lekker mee in de Doggyride en dan geniet ze nog volop.

 

Zaterdag 7 Okt 2023:

Het mooie buikje van Zara groeit zo hard 🥰😍❤️🐾🍀🤞

vrijdag 6 Okt 2023:

Laatste dagje met z’n allen in de bakfiets naar het werk, want Zara heeft nu zwangerschapsverlof.

Vanaf vandaag kan Zara lekker rustig thuis voorbereiden op wat er komen gaat, en hopelijk mogen we volgende weekend mooie gezonde puppy’s verwelkomen.

Morgen zal ik een foto maken en plaatsen van Zara’s dikke buikje.

Woensdag 4 Okt 2023:

We hebben gewandeld met Fenna en Zara en Pippi was er ook bij, gezellig met z’n drieën. Op de terugweg lagen ze heerlijk tegen elkaar aan te slapen. We zijn verder bezig geweest met de kraamkamer, het wordt nu echt heel spannend en hartstikke leuk om alles weer in orde te maken voor het tweede nestje van FromBakershouse. Met Zara gaat het goed ze doet alles lekker op haar eigen tempo en geniet vooral van de vele aandacht wat ze van iedereen krijgt. Ze heeft veel honger en eet elke keer met gemak haar bak met eten op.

Aanstaande Oma Fenna heeft al een mooi plekje op de bank uitgezocht, om zo de bevalling goed in de gaten te houden. Maar denk dat ze meer in de werpkist te vinden is, bij de pups, want het blijft een echt moedertje die Fenna, altijd zo lief voor Zara.

 

Maandag 2 Okt 2023:

Met Zara gaat het goed, haar buikje groeit goed en de tepels worden met de dag dikker, wel is ze sneller moe maar verder is ze vrolijk en neemt vaker haar rust, maar toch heeft ze wel een paar keer op een dag zin om met ons te spelen en dan pakt ze een balletje of een knuffeltje in haar bekkie en dan kijkt ze ons aan, kom het wordt tijd dat ik even weer aandacht krijg. Zara begint ook steeds vaker nieuwsgieriger te worden naar de werpkist en gaat soms al uit haar zelf in de werpkist liggen.

 


Vrijdag 29 Sept 2023 we hebben de werpkist klaar en er een vetbed ingelegd, Fenna en Zara gingen het samen gelijk uitproberen.
Nu kan Zara alvast wennen aan haar mooie nieuwe plekje in huis. 

—-

Vandaag Woensdag 27 Sept 2023 zijn we bezig gegaan de kraamkamer in orde te maken voor het aanstaande nestje FromBakershouse van Zara.

We zijn begonnen met de vloer en de werpkist in elkaar te zetten, Zara vind het allemaal reuze interessant, ze komt elke keer even kijken en is nieuwsgierig wat voor moois we voor haar gaan maken.

Oma Fenna houdt Zara de hele dag goed in de gaten en beschermd haar heel erg goed, dat beloofd nog wat te worden ;-), Ik denk dat dit nestje twee moeders gaan krijgen, want Fenna is zo zorgzaam naar Zara toe.

Verder groeit Zara’s buikje al mooi, je merkt ook al aan Zara dat ze de lange wandelingen niet meer zo goed kan volhouden, daarom gaan we een paar keer vaker op een dag naar buiten en houden het bij kleine wandelingen.